אולם המחנות
מפעל השמדת יהודי אירופה, כולל עדויות ותיעודים ייחודיים
אולם המחנות נחנך באוקטובר 2010, לאחר שנתיים של עבודת שחזור, עדכון ועיצוב מחודשים. התצוגה באולם משרטטת באופן מתומצת את מפעל השמדת יהודי אירופה, כולל עדויות ותיעודים ייחודיים, תוך התמקדות במחנה טרבלינקה.
במוקד התצוגה נמצא אחד המוצגים החשובים בבית לוחמי הגטאות ומהחשובים ביותר הקיימים בתחום מסירת עדות על השמדתם של יהודי אירופה: דגם מחנה טרבלינקה, שיצר בסוף שנות ה-50 יעקב ויירניק, אחד הניצולים הבודדים ממחנה ההשמדה, שבו הומתו מעל 875 אלף איש במשך כשנה. הדגם, אשר שימש כעדות במשפט אייכמן, עבר תהליך מיוחד של שימור וחידוש לשם הצגתו באולם הקבע החדש. בתצוגה, המציינת את חשיבותן של ההנצחה והעדות, נכללים עדויות, פריטים מארכיון הבית, תצלומים מיוחדים, תצוגות המתעדות את הליך השמדת היהודים וקטעי וידאו, ביניהם קטעים מסרטו הידוע של הבמאי הצרפתי קלוד לנצמן "שואה", אשר יוצגו כחלק ממיצגי הקבע בתערוכה. לראשונה הסכים לנצמן למסור קטעים מסרטו לשימוש קבע במוזאון כלשהו, ואף הגיע במיוחד מצרפת להשתתף כאורח הכבוד בחנוכת האולם.
אולם המחנות הוא החלל המוזאלי הראשון למסירת אירוע השואה, שבו השפה הערבית היא אחת משפות התצוגה וההדרכה, לצד עברית ואנגלית, זאת - כהמשך לפעילות היהודית-ערבית רבת השנים של "המרכז לחינוך הומניסטי" הפועל בבית.